Duhovna obnova u Petrinji

Datum 27.05.2016.

DUHOVNA OBNOVA U PETRINJI

 

petrinja_26_05_2016_vijest

Od 24.-26. svibnja, u župi sv. Ivana Pavla II., u Petrinji, vlč. Zlatko Sudac je održao trodnevnu duhovnu obnovu pod geslom „Milosrđe Tvoje, milosrđe je vječno".

Prvi dan obnove u pratnj Ivana Puljića i župnika spomenute župe fra Ante Barišića posjetio je petrinjskog gradonačelnika g. Darinka Dumbovića, te su tom prigodom razmijenili prigodne darove.

Kroz sva tri dana programa, na stotine odnosno tisuće ljudi je pristizalo iz svih krajeva Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije pa čak i iz Njemačke.

Vlč. Zlatko je govorio snažno i nadahnuto na tragu gesla, upravo o Božjem Milosrđu koje je beskrajno, o Božjoj ljubavi, kajanju, oproštenju... Dotaknuo se i trenutne društvene situacije, tj. problemu iseljavanja mladih te o potrebi okretanja budućnosti i „izlaska iz prošlosti".

Teći dan obnove bio je i blagdan Tijelova. U središtu cijelog programa je bio upravo Krist u Presvetom Oltarskom Sakramentu. Dojmljiva je bila „procesija" sa Presvetim. Vlč. Zlako sa Presvetim i svi svećenici oko njega prošli su kroz narod. Dogodilo se upravo ono: „Pohodi Bog narod svoj".

Cijelo vrijeme obnove nazočilo je desetak svećenika, koji su neumorno ispovijedali i pomagali sve što je u okviru njihove službe.

Program je glazbeno animirao Ivan Puljić, uz radosno pjevanje cijelog puka.

Treći (zadnji) dan programa, obnovu je posjetio Sisački biskup mons. Vlado Košić. Pozdravio je nazočni puk, i uz već dani pristanak za ovaj događaj, svojom nazočnošću je potvrdio svoj stav o potrebi ovakvih duhovnih sadržaja, ne samo u njegovoj biskupiji.

I na kraju, može se samo zahvaliti dobrome Bogu, na svoj silini Duha i Ljubavi koja se dogodila kroz ovu Duhovnu obnovu.

Fotogaleriju pogledajte ovdje.

 
Idi na vrh

Kako bi smo vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Korištenjem naše stranice, pristajete na upotrebu kolačića.