VideoDokumentarni film o bl. Ivanu Merzu

Dokumentarni film o blaženom Ivanu Merzu

Datum 10.05.2013.

„Istaknuti laik u svjedočenju Evanđelja" – tim je riječima Papa Ivan Pavao II. nazvao Ivana Merza u Zagrebačkoj katedrali 10. rujna 1994. godine, prvoga dana svoga pohoda Hrvatskoj. Ove papine riječi veliki su poticaj za bolje upoznavanje s likom Ivana Merza i njegovim životnim svjedočanstvom danim za Isusa Krista. Postupak za proglašenje Ivana Merza blaženim i svetim započeo je u Zagrebu još 1958. godine, a od 1986. godine nastavlja se u Rimu pri vatikanskoj Kongregaciji za kauze svetaca.

Papa Ivan Pavao II. na svečanoj je Misi na Petrićevcu u Banjoj Luci 22. lipnja, blaženim proglasio slugu Božjega Ivana Merza svečanom formulom za beatifikaciju – „Od sada se Ivan Merz smije nazivati blaženikom, a spomendan njegove smrti se slavi 10. svibnja''.

Ekskluzivno na našem portalu www.velecasnisudac.com, imate priliku pogledati dokumentarni film o blaženom Ivanu Merzu, kojeg s radošću želimo podijeliti s vama na spomendan njegove smrti, danas 10. svibnja. Redatelj filma je Jakov Sedlar, scenarist Vlč. Zlatko Sudac, a producenti Vlč. Zlatko Sudac i Ivan Puljić . Fim je nastao u suradnji Croatia film i www.velecasnisudac.com.

Molitva blaženom Ivanu Merzu

Gospodine Bože, započinjemo devetnicu u čast tvoga vjernog sluge, blaženog Ivana Merza koji je tebe proslavio na zemlji i u kojem si se ti divno proslavio. U njemu si nam darovao divan primjer svetosti i potičeš nas da idemo njegovim putem vjernosti života po svetom Evanđelju. Po njegovu zagovoru udijeli nam svima potrebne milosti u vršenju naših staleških dužnosti, te da i mi poput blaženog Ivana ostvarimo svetost kršćanskog života i tako te proslavimo ovdje na zemlji. Po Kristu Gospodinu našemu. Amen.

Idi na vrh

Kako bi smo vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Korištenjem naše stranice, pristajete na upotrebu kolačića.