ŽivotopisMedijiPredstavljena knjiga Zorana Vukmana «Pogled iza obzorja»

Predstavljena knjiga Zorana Vukmana «Pogled iza obzorja»

Datum: 11.03.2011.

1-Letica

objavljeno na hakave.org 4.03.2011.

U prepunoj dvorani Tribine grada Zagreba na Kaptolu predstavljena je u srijedu knjiga jednoga od najboljih hrvatskih novinara Zorana Vukmana. Knjigu pod naslovom "Pogled iza obzorja" predstavili su Slaven Letica i velečasni Zlatko Sudac, kojemu je to bilo prvo pojavljivanje u javnosti nakon poduljega vremena. Knjigu je objavila udruga "Joshua", a uredila ju je Zrinka Radić.

 

2-Vukman

 

3-Sudac

Zoran Vukman (rođen 1966.) , novinar, publicist i prevoditelj s ruskog i engleskog jezika, bio je do 2001.komentator i urednik u dnevnom listu "Slobodna Dalmacija", potom do 2008. u "Hrvatskom slovu". Dvaput je u proteklih devet godina ostajao bez posla, upoznao gorak kruh unutarnjeg političkog egzila i prisilne šutnje nepodobnoga svakoj vlasti – zapisano je na koricama knjige. Od lipnja 2002. vraća se u javnost s dnevnom kolumnom "Glas iz pustinje" na portalu www.velecasnisudac.com, gdje (skoro) svakodnevno piše kolumne. Ti su njegovi napisi (sto i jedna kolumna) uvršteni u knjigu "Pogled iza obzorja".

5-Hitrec

Prezentacija knjige imala je okus neobičnosti, mudrosti i dobrote. Letica je rječito predstavio Vukmana i njegovu knjigu sa sociološkog i političkoga aspekta, ne zaobilazeći najnovija događanja u Hrvatskoj. Velečasni Sudac je budio nadu i povjerenje u čovjeka, ističući pozitivne primjere nasuprot malodušnosti, a autor Zoran Vukman poentirao tvrdnjom da je najveća pogrješka u zadnjih dvadeset godina bila ta što nacionalni preporod nije bio praćen i duhovnom obnovom.

6-Lang

Iz predgovora knjizi Z. Vukmana "Pogled iza obzorja" citiramo Zlatka Sudca: "Vukman zna da je čovjek drama i njezina pozornica te stoga bira najskrovitije, zapuštene duhovne potrebe u modernom čovjeku, imajući istodobno povlasticu rijetkih pisaca da prepozna i probudi onu želju koju svi latentno nosimo u sebi, nesvjesni da ona i postoji. Želju za ispunjenjem, želju za sjedinjenjem s Bogom."

7-gosti

 

(h.h.)
Slike: Oskar Šarunić

Idi na vrh

Kako bi smo vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Korištenjem naše stranice, pristajete na upotrebu kolačića.