ŽivotopisMedijiKarizmatik u Dubrovniku

Karizmatik u Dubrovniku

Datum: 23.06.2010.

T-portal, objavljeno 03.05.2009.

Karizmatski svećenik Zlatko Sudac u nedjelju je u dubrovačkoj Sportskoj dvorani predvodio misu za oko dvije tisuće invalida i bolesnika te njihove obitelji.
Podijeljeno je ukupno 1890 pozivnica bolesnima i invalidima. Parter Sportske dvorane bio je namijenjen najtežim bolesnicima i invalidima gdje su bili smješteni invalidi u kolicima, pa i bolesnici u bolesničkim posteljama kojima je trebala stalna medicinska njega.

"Gledam ovo dijete s Downovim sindromom, gledam ovog bolesnika u bolesničkoj postelji kojega su ovdje donijela četvorica... Pogledajte ih... Mislite li da oni koji nose ovakav teret mogu biti bahati i oholi? Da mogu biti prazna srca?", zapitao je pri početku misnog slavlja velečasni Sudac vjernike, sa žaljenjem prenijevši svjedočanstva nekih liječnika koji dolaze k njemu u Novalju na duhovnu obnovu te mu pričaju da je katkad liječnička birokracija važnija od bolesnika.

"Kažu mi da zbog papirologije nemaju vremena čovjeka pogledati u oči. A tako je i u drugim strukturama. No, vjerujte, Bog ne diže ni oči ni ruke od vas. Znam da vam je teško, al' da mogu, iščupao bih srce i dao ga svima vama. Ipak, znajte da imate blagoslov!", poručio je bolesnima velečasni Sudac.

"Ovo mi je prvo iskustvo u organizaciji trodnevnog vjerskog susreta ovakvih razmjera", kazao je za Slobodnu Dalmaciju Ivica Sentić, predsjednik udruge veterana Domovinskog rata '91., koji je s nekadašnjim suborcima bio suorganizator boravka velečasnog Sudca u Dubrovniku. Sudac se trebao u Dubrovniku susresti samo s braniteljima, no organizatori su zbog ogromnog interesa javnosti proširili skup.

 

Idi na vrh

Kako bi smo vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies).