ŽivotopisMedijiKarizmatik u Dubrovniku

Karizmatik u Dubrovniku

Datum: 23.06.2010.

T-portal, objavljeno 03.05.2009.

Karizmatski svećenik Zlatko Sudac u nedjelju je u dubrovačkoj Sportskoj dvorani predvodio misu za oko dvije tisuće invalida i bolesnika te njihove obitelji.
Podijeljeno je ukupno 1890 pozivnica bolesnima i invalidima. Parter Sportske dvorane bio je namijenjen najtežim bolesnicima i invalidima gdje su bili smješteni invalidi u kolicima, pa i bolesnici u bolesničkim posteljama kojima je trebala stalna medicinska njega.

"Gledam ovo dijete s Downovim sindromom, gledam ovog bolesnika u bolesničkoj postelji kojega su ovdje donijela četvorica... Pogledajte ih... Mislite li da oni koji nose ovakav teret mogu biti bahati i oholi? Da mogu biti prazna srca?", zapitao je pri početku misnog slavlja velečasni Sudac vjernike, sa žaljenjem prenijevši svjedočanstva nekih liječnika koji dolaze k njemu u Novalju na duhovnu obnovu te mu pričaju da je katkad liječnička birokracija važnija od bolesnika.

"Kažu mi da zbog papirologije nemaju vremena čovjeka pogledati u oči. A tako je i u drugim strukturama. No, vjerujte, Bog ne diže ni oči ni ruke od vas. Znam da vam je teško, al' da mogu, iščupao bih srce i dao ga svima vama. Ipak, znajte da imate blagoslov!", poručio je bolesnima velečasni Sudac.

"Ovo mi je prvo iskustvo u organizaciji trodnevnog vjerskog susreta ovakvih razmjera", kazao je za Slobodnu Dalmaciju Ivica Sentić, predsjednik udruge veterana Domovinskog rata '91., koji je s nekadašnjim suborcima bio suorganizator boravka velečasnog Sudca u Dubrovniku. Sudac se trebao u Dubrovniku susresti samo s braniteljima, no organizatori su zbog ogromnog interesa javnosti proširili skup.

 

Idi na vrh

Kako bi smo vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Korištenjem naše stranice, pristajete na upotrebu kolačića.