ŽivotopisMedijiVelečasni Zlatko Sudac zapjevao na premijeri filma o Ivanu Puljiću

Velečasni Zlatko Sudac zapjevao na premijeri filma o Ivanu Puljiću

Datum: 31.07.2010.

Renata Cisar, objavljeno na dalje.com 28.07. 2010.

U kongresnoj dvorani hotela "Kaktus" u Supetru na Braču održana je premijera filma "Prijateljstvo nitima Božjim povezano - Priča o Ivanu Puljiću", hrvatskog redatelja Jakova Sedlara. Uz Ivana Puljića, o kojemu u filmu govore mnoge poznate osobe, na premijeru je stigao i velečasni Zlatko Sudac.

Zlatka Sudca i Ivana Puljića veže neraskidivo prijateljstvo, koje je započelo prije 11 godina, o čemu i govori ovaj film. Kao uvertiru, violončelistica Ana Rucner odsvirala je skladbu "Ave Maria". U kratkom predstavljanju uoči premijere, Jakov Sedlar kazao je kako je ovim filmom na realan način želio prikazati njihov odnos. 

- Mnogi se pitaju tko je taj čovjek koji je sa svojom gitarom stalno uz Zlatka, a koji je zapravo ključna osoba u njegovu životu i djelovanju. O Zlatku Sudcu nije potrebno previše govoriti, on je blagoslov hrvatskom narodu i, osim što je velečasni, on je renesansni čovjek i sjajan slikar - kazao je Jakov Sedlar i zahvalio svima koji su došli na premijeru filma uz nadu da će otići ispunjeni i zadovoljni.

Maja Blagdan uz Ivana Puljića otkrila svijet duhovne glazbe

Film "Prijateljstvo nitima Božjim povezano - Priča o Ivanu Puljiću" započinje pjesmom Ivana Puljića, koji je od samih početaka bio desna ruka i vjerni prijatelj Zlatka Sudca. O Puljiću kao iznimnom čovjeku i prijatelju u filmu, između ostalih, govore Zrinko Tutić, fra Šito Čović, Maja Blagdan, Vjeko Marjanović, prof. dr. Miro Jakovljević, Sandra Cindrić, Đurđica Vorkapić, velečasni Richard Pavlić, prof. dr. Zdravko Tomac te velečasni Zlatko Sudac.

Pjevačica Maja Blagdan kazala je kako ju je Ivan Puljić uveo u - za nju - jedan novi svijet, svijet duhovne glazbe. Naša poznata dizajnerica Đurđica Vorkapić rekla je kako joj je iznimna čast imati ga za prijatelja, a Zdravko Tomac istaknuo je kako su Zlatko Sudac i Ivan Puljić "dva tijela, a jedna ideja".

Nakon premijere filma, koji je pričom o velikom i dubokom prijateljstvu dirnuo sve prisutne, publici se obratio i velečasni Zlatko Sudac. On je ispričao priču o početku svoga prijateljstva i suradnje s Puljićem, koje je prije 11 godina započelo u Betaniji i gdje ga je zamolio da svojom gitarom i pjesmom prati njegov seminar. S obzirom na sjajne reakcije, kakve je Puljićeva glazba kod vjernika izazvala na seminarima, njihovo prijateljstvo i suradnja traju do danas, a zajedno su do sada snimili tri albuma.

Zlatko Sudac na Braču je boravio kao dijete

Zlatko Sudac kazao je da je na otok te večeri došao po drugi put u životu, a zadnji put je ovdje boravio kao dijete. Otkrio je i kako na Braču ima i rodbinu, koju je ovom prilikom i pozdravio. 

Nakon njegova obraćanja vjernicima, gdje je govorio o ljubavi, prijateljstvu i Bogu, i molitve, velečasni Sudac i Ivan Puljić zajedno su i zapjevali na pozornici. Pjevali su pjesme "Majko", "Molim Te, Bože, za malo mira" i "Krist na žalu", koje su zajedno snimili i koje su obilježile njihov zajednički put i djelovanje.

Druženje Zlatka Sudca i Ivana Puljića s domaćinima i prijateljima nastavilo se uz pjesmu i gitaru na večeri u restoranu hotela "Kaktus" u Supetru.

Idi na vrh

Kako bi smo vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Korištenjem naše stranice, pristajete na upotrebu kolačića.