UmjetnikKiparstvo

Modeliranje

Datum: 02.06.2010.

 

Zlatko Sudac polazio je 2000. u Rimu umjetničku školu za mozaike pod vodstvom profesora Marka Rupnika DI. S njim je radio na mozaiku u tamošnjoj župnoj crkvi svetoga Huga. Uvijek rado spominje i akademskog kipara Ivana Grošinića, s kojim je, među ostalim, napravio i "Pietu" u zagrebačkoj Sv. Materi Slobode – brončani spomenik palim žrtvama Domovinskog rata iz 2009.
Zlatko Sudac autor je i brončanog odljevka "Getsemani" (2008.). Mnoga njegova djela uklopljena su u postojeće, uglavnom sakralne objekte, poput oko 250 metara kvadratnih slikanih vitraja po crkvama i kapelama u Hrvatskoj. Sudac je autor uređenja prezbiterija bazilike svete Eufemije u Rovinju, prezbiterija župne crkve u Dramlju te kapela u Rijeci i Zagrebu. Stoji iza "Antependija" u Krku, Vrbniku, Malom Lošinju i Zagrebu te, najrecentnije, četirimetarskog brončanog raspela, spomenika palim hrvatskim žrtvama u Jastrebarskom.

Fotogaleriju pogledajte ovdje.

Idi na vrh

Kako bi smo vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Korištenjem naše stranice, pristajete na upotrebu kolačića.