MOLITVA ZA DOMOVINU

MOLITVA ZA DOMOVINU

Datum 04.05.2017.

Daj, Bože, kao što si ti jedan, jedan nam Spasitelj i Učitelj i jedna Istina, da se tako i cijeli naš hrvatski narod složi u jednoj pravoj vjeri, te tako složni služimo Tebi na slavu, sebi na spasenje, domovini na korist. Iskorijeni stoga krive nauke i bezboštvo.

Daj svim poglavarima bistru pamet i dobro srce, da nas vode putem istine i pravde; daj njihovim savjetnicima plemenite i sretne misli, sucima pravičnost, da se kod nas i posvuda zlo kara i kazni, dobro hvali i naplaćuje, zlo i sramota zatire, red i skladnost udruži, i da svaki bude vjeran u svojoj službi.

Daj našoj hrvatskoj domovini sreću, umnoži joj stanovnike, blagoslovi poljodjelstvo i trgovinu; unaprijedi u njoj pravu znanost, umjetnost, obrt i svaki rad, svaki plemeniti duhovni i tvarni pothvat.

Čuvaj joj polja od nepogode, nadari nas dobrom ljetinom, privredom i turizmom. Čuvaj nas, Bože, od neprijatelja rata, od kužnih bolesti i gladi. Čuvaj nas od mržnje, nesloge, svađe i nemira.

Sve nas, Bože, nadahni Duhom Istine i Ljubavi, da Tebi vjerno služeći i međusobno se bratski ljubeći, slavimo Tebe višnjega Vladara, sada i u Nebeskoj Domovini dovijeka.

Po Kristu, Gospodinu našem. Amen.

Idi na vrh

Kako bi smo vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies).