RiječPropovijediDUHOVI - NEDJELJA PEDESETNICE

DUHOVI - NEDJELJA PEDESETNICE

DUHOVI - NEDJELJA PEDESETNICE

Datum 31.05.2020.

duhovinp

Tko otpočne jedan ozbiljan duhovni hod postaje svjestan da Duh Sveti u njemu djeluje. Duh Sveti surađujući sa slobodnim čovjekom potencira njegove sposobnosti za prijanjanje uz volju Božju i uvodi ga u puno zajedništvo s Njim, puštajući ga da prođe temeljne etape unutrašnjeg dozrijevanja.

Kao što se jednom otvorila stijena kako bi iz nje potekla voda, tako Otkupiteljska smrt naše Raspete i Uskrsle Ljubavi, koja je naše spasenje, čini da nam pritječe Duh Darivatelj Života. Naša Ljubav Krist daje Duha onima koji su ga žedni i prihvaćaju da ih preplavi njegova obnoviteljska moć.

U izvješću o Duhovskom događaju Luka govori o Duhu kao o „šumu i plamenim jezicima" koji su ispunjavali kuću u kojoj su se nalazili apostoli prožetih Srdaca. Spominje i trg pun naroda na kojem su zbunili mnoštvo, koje je kao nikad prije razumjelo Volju Božju. Nalazimo se pred novošću koja u Gospodinovu Uskrsnuću nadilazi ljudsku inteligenciju i zemljopisne granice male tadašnje povijesti. Siloviti silazak Duha Svetoga na osobe, proboj Duha u njihovu unutrašnjost, u dvorani kao i na trgu, dokaz je punine Vazmenog Otajstva, Otajstva koje se otvara izvan svakog ljudskog plana i rađa novo stvorenje.

Tko živi od Kristova Duha i u Njemu, preobražava se u Vatru Jedinstva i Univerzalnosti te biva nošen na izvore vlastitog podrijetla, na ono „i bijaše veoma dobro", što je izrekao Otac na početku Stvaranja. Upravo stoga, napose danas treba u Crkvi stalno podržavati klimu slobode da bi bilo moguće čuti glas Duha Svetoga. Pedesetnica – Duhovi nisu samo jedan događaj nego su i trajno zbivanje u Crkvi. Stoga ...

...Pošalji Duha svojega i postat će. I obnovit ćeš lice zemlje. Aleluja!

Idi na vrh

Kako bi smo vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Korištenjem naše stranice, pristajete na upotrebu kolačića.