Trodnevna duhovna obnova na Rabu

TRODNEVNA DUHOVNA OBNOVA NA RABU

Datum 11.12.2017.

Od 8. do 10. prosinca u župi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Rabu na otoku Rabu, vlč. Zlatko Sudac je održao trodnevnu duhovnu obnovu. Kroz tri dana obnove provlačile su se teme vjere, oprosta, ljubavi i života. Svaki dan je završavao sv. Misom, a potom klanjanjem pred Presvetim Oltarskim Sakramentom.

U subotu popodne, kao i svaki put uz posebne upute i pojašnjenja, održane su molitve za nutarnje iscijeljenje i duhovno oslobođenje. Također u subotu navečer, bio je susret s mladima, koji su otvoreno razgovarali o životno važnim temama, a istovremeno i pitajući stvari koje ih zanimaju. Katedrala je svaki dan bila puna vjernika koji su dolazili i iz okolnih župa otoka Raba.

Kao što je već rečeno, vlč. Zlatko je nadahnuto govorio o spomenutim temama, uvijek upućujući vjernike da je Krist cilj svega, te da je On Alfa i Omega svega postojanja. Obnovi su nazočili: župnik vlč. Mladen Mrakovčić, vlč. Marin Hendrih, vlč Krunoslav Boras, vlč. Petar Kordić te fra Ivan Gavran, koji su ujedno ispovijedali tijekom cijele duhovne obnove.

U pratnji vlč. Zlatka su bili njegovi suradnici, Ivan Puljić koji je glazbeno animirao program i Ante Vukić. Domaćin je bio vlč. Mladen Mrakovčić, župnik, koji je i organizirao ovu duhovnu obnovu. Svi skupa, smo posjetili sestre Euharistijske službenice Srca Isusova i Marijina (u osnivanju), koje svojom molitvom i žrtvom svjedoče jedan poseban put i ustrajno mole za svećenike.

Bogu hvala za svaki plod ove duhovne obnove. U užurbanom svijetu gužve, nemira, stresa i vike, ovakve su obnove potrebite ljudskom duhu.

Fotogaleriju pogledajte ovdje.

Idi na vrh

Kako bi smo vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Korištenjem naše stranice, pristajete na upotrebu kolačića.