NaslovnaVijestiTrodnevna duhovna obnova na Rabu

Trodnevna duhovna obnova na Rabu

TRODNEVNA DUHOVNA OBNOVA NA RABU

Datum 11.12.2017.

Od 8. do 10. prosinca u župi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Rabu na otoku Rabu, vlč. Zlatko Sudac je održao trodnevnu duhovnu obnovu. Kroz tri dana obnove provlačile su se teme vjere, oprosta, ljubavi i života. Svaki dan je završavao sv. Misom, a potom klanjanjem pred Presvetim Oltarskim Sakramentom.

U subotu popodne, kao i svaki put uz posebne upute i pojašnjenja, održane su molitve za nutarnje iscijeljenje i duhovno oslobođenje. Također u subotu navečer, bio je susret s mladima, koji su otvoreno razgovarali o životno važnim temama, a istovremeno i pitajući stvari koje ih zanimaju. Katedrala je svaki dan bila puna vjernika koji su dolazili i iz okolnih župa otoka Raba.

Kao što je već rečeno, vlč. Zlatko je nadahnuto govorio o spomenutim temama, uvijek upućujući vjernike da je Krist cilj svega, te da je On Alfa i Omega svega postojanja. Obnovi su nazočili: župnik vlč. Mladen Mrakovčić, vlč. Marin Hendrih, vlč Krunoslav Boras, vlč. Petar Kordić te fra Ivan Gavran, koji su ujedno ispovijedali tijekom cijele duhovne obnove.

U pratnji vlč. Zlatka su bili njegovi suradnici, Ivan Puljić koji je glazbeno animirao program i Ante Vukić. Domaćin je bio vlč. Mladen Mrakovčić, župnik, koji je i organizirao ovu duhovnu obnovu. Svi skupa, smo posjetili sestre Euharistijske službenice Srca Isusova i Marijina (u osnivanju), koje svojom molitvom i žrtvom svjedoče jedan poseban put i ustrajno mole za svećenike.

Bogu hvala za svaki plod ove duhovne obnove. U užurbanom svijetu gužve, nemira, stresa i vike, ovakve su obnove potrebite ljudskom duhu.

Fotogaleriju pogledajte ovdje.

Idi na vrh

Kako bi smo vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies).