Naslovna Arhiva kolumni i članakaVijestiVijesti 2017. godinaDuhovna obnova u Njivicama na otoku Krku

Duhovna obnova u Njivicama na otoku Krku

DUHOVNA OBNOVA U NJIVICAMA NA OTOKU KRKU

Datum 19.12.2017.

U liturgijskom ozračju Došašća održana je duhovna obnova u župi Rođenja B. D. Marije u Njivicama na otoku Krku koju je predvodio vlč. Zlatko Sudac od 15. do 17. prosinca. Bila je to na najljepši način molitvena priprema za svetkovinu Božića, a okupio se lijepi broj župljana te vjernika iz okolnih župa.

Duhovna obnova započela je u petak popodne uvodnim nagovorom i molitvom te sv. Misom i kratkim klanjanjem i blagoslovom s Presvetim Oltarskim Sakramentom. U subotu ujutro su se nastavili nagovori koji su utemeljeni na Svetom Pismu doticali srca svih sudionika duhovne obnove i dirale su srž postojanja života i razloga naše vjere, posebno u teškoćama bolesti i kušnjama zla, dotičući se aktualnih situacija vremena u kojem živimo i potičući na hrabro i svjedočko življenje kršćanske vjere. Popodne su, uz prethodne posebne upute i pojašnjenja, održane molitve za nutarnje iscjeljenje i duhovno oslobođenje, oni najpotrebniji su primili sakrament bolesničkog pomazanja, a svi zajedno u klanjanju su predali sebe u ruke Isusu. Uslijedila je zatim sv. Misa.

Duhovna obnova zaključena je svečanom župnom sv. Misom na treću nedjelju Došašća uz mnoštvo prisutnih vjernika ozarenih lica i ispunjenih srca. Kroz svo vrijeme uz župnika vlč. Božidara Volarića, bili su prisutni i svećenici vlč. Antun Zec, vlč. Anton Turčić, vlč. Ivan Turčić te fra Tomislav Kero, franjevac trećoredac iz samostana u Portu, koji su pomagali u sv. Ispovijedi.

U pratnji vlč. Zlatka bio je g. Ante Vukić, a duhovnu obnovu na gitari je pratio i animirao Mate Antun Antunović kojem se pridružio i župni zbor.

Neka je hvala i slava dragom Bogu za ovako divnu pripremu za Božić te neka na ovoj njivi po ovoj molitvenoj 'rosi svetoj nikne Spas'.

Fotogaleriju pogledajte ovdje.

Idi na vrh

Kako bi smo vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Korištenjem naše stranice, pristajete na upotrebu kolačića.