Naslovna Arhiva kolumni i članakaVijestiVijesti 2018. godinaDuhovna obnova u Korniću na otoku Krku

Duhovna obnova u Korniću na otoku Krku

DUHOVNA OBNOVA U KORNIĆU NA OTOKU KRKU

Datum 12.05.2018.

Pozdrav dragim pratiteljima portala vlč. Zlatka Suca. Javljamo se iz župe svetoga Jakova ap. u Korniću, iz, ovih dana, vjerskoga središta otoka Krka. Na dane svetoga Leopolda baš je on bio u središtu pozornosti. A kako i ne bi bio? Ipak je on sve više čašćen u Korniću, veliki svetac našega naroda. Sveti Leopold bio je čovjek izrazito mala rasta, ali zato izrazito ogromnoga srca. Dokazano pravi svetac. Jeste li znali da je sobica u kojoj je ispovijedao u potpunosti preživjela bombardiranje tijekom drugog svjetskog rata? Ili da je njegovo tijelo neraspadnuto? Ponosni smo da je komadić kosti s desne ruke njegova tijela završio u oltaru naše župe kao relikvija. Od tada mi se još više molimo svetomu Leopoldu, a sveti Leopold bdije nad nama.

Duhovnu obnovu, koja je trajala od 10. do 12.svibnja, ove je godine vodio svećenik Krčke biskupije Zlatko Sudac.

Isus je Petru, Andriji, Zlatku kazao: “Pođite za mnom i učinit ću vas ribarima ljudi.“ (Matej 4,19)

Tijekom Duhovne obnove imali smo klanjanje, mise, susrete s mladima i djecom, itd. Neću vam govoriti što smo sve čuli i naučili jer bi to trajalo noćima i danima, ali objasnit ću to ukratko:  Kovanica ima dvije strane, ali i čovjek ima dvije strane. Ona koju prvu pogledamo je ona na kojoj piše vrijednost, država i na kojoj su simboli te države. Isto tako je i s ljudima, najprije, nažalost, uočimo mane i onda slijedi ogovaranje, pokazivanje prstom i mnogo negativnoga. Ali kada bismo tu kovanicu okrenuli na drugu stranu da vidimo neku životinjicu ili biljku i godinu kada je ta kovanica napravljena, odnosno kada bismo kao pravi Kršćani pokušavali gledati bolju stranu nekog čovjeka i pomogli mu da umanji svoje mane, bi li svijet bio bolji? Bio bi, jer mi Kršćani pokazali bi ljubav prema čovjeku, pokazali bi ljubav prema Bogu i pokazali bi da živimo onako kako je već u Zapovjedima ljubavi rečeno da trebamo živjeti. Trebamo otjerati Sotonu i otvoriti srca. Zašto srca? Jer što nas boli kada nas nešto povrijedi? Srce. Gdje osjećamo ljubav? U srcu. Otvorimo srca, pristupimo ispovijedi i nakon nje ne ponavljajmo uvijek iste greške. Popravimo se, vjerujmo, ljubimo Boga i jedni druge jer samo nas ljubav prema Bogu može spasiti.

Trgnimo se, ustanimo protiv zločina, protiv nepravde, zazovimo Božje ime i nemojmo se bojati patnje. Patnja prihvaćena u ime ljubavi prema Bogu biti će nagrađena.

Stari ljudi znaju reći:“U nama žive dva vuka. Vuk ljubavi i vuk mržnje. Prevladava onaj kojega više hranimo.“

Ljudi, treba hraniti Vuka ljubavi. Pomoći potrebnima, moliti za duše u čistilištu, moliti za bolesne. Čovjek mora učiti iz povijesti. Gdje su odveli čovječanstvo svi ovi silni ratovi? Sva ubijanja? Sva ta mržnja? Iseljavanja? Socijalne nepravde?

Probudimo se ljudi! Vrijeme je da ovaj svijet postane bolje mjesto za život. A postat će bolji ako JA, TI, VI i SVI postanemo bolji ljudi, bolji kršćani.

Dragi čitatelji, moćno oružje je oružje vjere i ljubavi. Upotrijebimo ga na ispravni način onako kako smo u ovogodišnjoj duhovnoj obnovi naučili.

Do slijedećih Dana svetog Leopolda!

Sveti Leopolde, moli za nas!

                                      Lucija Kvasić

Fotogaleriju pogledajte ovdje.

Idi na vrh

Kako bi smo vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Korištenjem naše stranice, pristajete na upotrebu kolačića.