Trodnevnica u čast Mariji Magdaleni

Trodnevnica u čast Mariji Magdaleni

Datum 22.07.2018.

 

Trodnevnica u čast Mariji Magdaleni održala se od 20. do 22. srpnja u župi Sv. Antuna Opata u mjestu Orlec na otoku Cresu. Duhovnu pripremu i središnja misna slavlja predvodio je svećenik Krčke biskupije vlč. Zlatko Sudac.

Marija Magdalena bila je žena koja se obratila puzeći i plačući do Isusovih nogu. Žena kojoj Isus dozvoljava da ga dotakne, a u ono vrijeme, dotaknuti gubavca ili ženu grešnicu značilo je biti isti kao i onaj kojega se dotiče. Ovim događajem Isus razbija sve misli ljudima onoga vremena i pokazuje im koliko zapravo voli grešnike. Pokazuje im kako je došao upravo radi njih i njihova obraćenja. Isus je taj koji dotiče sve. Došao je dotaknuti sva ljudska srca i zapaliti ih duhom Božjim poput onoga Marije Magdalene koje je pokazalo svoje obraćenje i ljubav zbog čega joj grijesi bivaju oprošteni: „Zato, kažem ti, oprošteni su joj grijesi, i to mnogi, jer je pokazala mnogo ljubavi." (Lk 7:47).

Vjernike su ispovijedali fra Josip Petonjić, fra Mirko Gregov, vlč. Duje Kurtović, vlč. Franko Markulić i župnik vlč. Denis Žuškin, na čemu im se iskreno i od srca zahvaljujemo.

Fotogaleriju pogledajte ovdje. 

Idi na vrh

Kako bi smo vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Korištenjem naše stranice, pristajete na upotrebu kolačića.