RiječPropovijediPrijašnje 1. dioKRIZA - GRANICE - ŽILETI

KRIZA - GRANICE - ŽILETI

KRIZA - GRANICE - ŽILETI

Datum 17.09.2018.

Kriza bi trebala biti "potres" duši, čas otrežnjenja, poticaj u životu i snaga za rast. Kad staro više nema snage a novo ne zna gdje bi zakoračilo - ONA - KRIZA postavlja u pitanje sve ljudsko, sve smisleno, sve posloženo i ukazuje da je ono nesavršeno i te kako prolazno i nedovoljno. Zar ste mislili da nam nije kroz mnoge nedaće proći do Kraljevstva Nebeskog?

Ni jedne granice nisu ni istinite, ni pravedne, ni dovoljno religiozne ni životne, a kamoli božje. TA SVE JE NJEGOVO I ZA SLOBODU NAS SVIH OSLOBODI!!! Upravo zato ih treba stalno prelaziti i ići dalje i dalje i dalje...

Krize i šanse idu zajedno, samo je problem što su pomiješane u ljudskim srcima koja su sa majčinim mlijekom bubrila...

I ŠTO SAD, ZNAŠ LI TI ISUSE ODGOVOR???

Znaš, ali što bi čovjek bio da ga determiniraš? U kineskom pismu imaju isti pisani znak. Ljudski je zadatak svaku krizu pretvoriti u šansu. To je upravo služba kritike, a ona je čimbenik uljudbe - od političara DAVNO ZABORAVLJENA PRAKSA.

Stoga s pravom kažem, kritika je spoj znanja, vještine, odgovornosti i hrabrosti. Time nadilazi sve oko sebe i dokazuje svoju legitimnost. Ako se bilo koja zemlja ne obrati zdravom kritikom i ne posluša istinsko bilo naroda, rastegnut će preko sebe vlastito uže koje neću imenovati, jer će u konačnici

KRITIZIRATI POJEDINCA, A NE UZROK.

U prosudbi stvari i ljudi, u ovom ludom vremenu, ne da se sve kritizira - nego se razapinju ljudi prije GETSEMANIJE. Kritika mora imati osjećaj i kvalitetu relacije. Ne treba sve staro rušiti, nego od starog oslobađati za budućnost, ŽIVO I ZDRAVO !

U konačnici pa i u najvećoj krizi, kad više nema nikakva izlaza, ostaju nam uvijek zadnja tri rješenja...

U IME OCA I SINA I DUHA SVETOGA

AMEN.

Idi na vrh

Kako bi smo vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Korištenjem naše stranice, pristajete na upotrebu kolačića.