Papa: Molitva je prva potpora Božjeg naroda misionarima

Papa: Molitva je prva potpora Božjeg naroda misionarima

Datum 20.10.2019.

Mate Žaja - Vatikan

Na početku podnevnoga nagovora, papa Franjo je podsjetio na riječi iz današnjeg misnog čitanja, odnosno iz Druge poslanice Timoteju, gdje apostol Pavao svog suradnika potiče da propovijeda Riječ te bude uporan u zgodno i nezgodno vrijeme (usp. 2Tim 4,2). Svjetski misijski dan, koji se obilježava danas, po Papinom je mišljenju povoljna prilika da svaka krštena osoba postane svjesnija potrebe za suradnjom, kroz obnovljenu predanost, u naviještanju Božjega Kraljevstva.

Sveti je Otac napomenuo da je papa Benedikt XV. prije sto godina, objavom apostolskog pisma „Maximum illud“, dao novi poticaj misionarskoj odgovornosti cijele Crkve. Rekao je pritom kako nas ta, i danas važna, poruka potiče da prevladamo iskušenje bilo kakvog zatvaranja u sebe i bilo kojeg oblika pastoralnog pesimizma te da se otvorimo radosnoj novosti evanđelja.

Osim toga, Papa je istaknuo kako su vjernici pozvani svugdje nositi radosnu vijest da u Isusu milosrđe pobjeđuje grijeh, nada strah, a bratstvo nadvladava neprijateljstvo. Krist je naš mir i u Njemu je svladana svaka podjela. Samo je u Njemu spasenje svakog čovjeka i naroda – kazao je Sveti Otac i primijetio da je, kako bismo živjeli puninu misije, gorljiva i neprekidna molitva neophodan uvjet.

Molitva je prva potpora koju Božji narod pruža misionarima, obogaćena ljubavlju i zahvalnošću zbog njihovog teškog zadatka naviještanja te darivanja svjetla i milosti evanđelja onima koji ga još nisu primili – napomenuo je Papa te, primijetivši kako je danas lijepa prigoda za to, potaknuo da se upitamo i razmislimo molimo li za misionare, za one koji odlaze daleko kako bi uz svjedočanstvo nosili Božju Riječ. Prije molitve Anđeoskoga pozdravljenja Sveti je Otac zazvao zagovor Marije, Majke svih naroda, kako bi svakodnevno pratila i štitila misionare evanđelja.

Preuzeto s www.vaticannews.va

Idi na vrh

Kako bi smo vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Korištenjem naše stranice, pristajete na upotrebu kolačića.