Papa: Imajte povjerenja u Kristovu riječ koja mijenja svijet i srca

Papa: Imajte povjerenja u Kristovu riječ koja mijenja svijet i srca

Datum 26.01.2020.

Amedeo Lomonaco, Ivica Hadaš - Vatikan

„Obratite se jer približilo se kraljevstvo nebesko!“ Tim je riječima Isus na periferiji počeo svoje propovijedanje – rekao je papa Franjo danas prije molitve Anđeoskog pozdravljenja na Trgu svetoga Petra, osvrnuvši se na evanđelje današnje liturgije koje govori o Isusovom javnom djelovanju. Njegovim dolaskom koji je svjetlo svijeta, Bog Otac čovječanstvu je pokazao svoju blizinu – rekao je Papa i istaknuo – Nemoguće je promijeniti život i obratiti se, napustiti put sebičnosti i grijeha, jer se često oslanjamo na sebe, a ne na Krista. Prianjanje uz Isusa ne može biti plod našega osobnog napora, nego otvorenosti srca i pameti prihvaćanju Njegove radosne vijesti, to jest Božje riječi koja mijenja svijet i srca.

Pozvani smo imati povjerenja u Kristovu riječ, otvoriti se Očevu milosrđu i dopustiti da nas preobrazi milost Duha Svetoga – rekao je Sveti Otac i primijetio – Susret prvih učenika s Isusom Učiteljem, s Njegovim pogledom i Njegovom riječi, potaknuo ih je da ga slijede i mijenjaju život, stavljajući se konkretno u službu Božjega kraljevstva. Svi smo pozvani biti glasnici Božje riječi. Oponašajući te prve glasnike, svatko od nas može slijediti Spasiteljeve korake kako bi dao nadu onima koji su je žedni.

Nakon podnevne molitve Sveti Otac je podsjetio da se sutra slavi 75. obljetnica oslobođenja iz logora smrti Auschwitz-Birkenau. Pred tom velikom tragedijom, ravnodušnost nije dopuštena, a pamćenje je obavezno – rekao je papa Franjo i sve potaknuo na molitvu, govoreći u srcu: nikada više! Također je podsjetio da se danas obilježava Svjetski dan oboljelih od gube. Svima oboljelima izrazio je blizinu.

Isto tako Papa je izrazio blizinu oboljelima od virusa koji se proširio Kinom. Molio je Gospodina za preminule, te da utješi obitelji i pomogne naporima kineskoga društva, kako bi se zaustavila epidemija. Na kraju je Sveti Otac posebno pozdravio mlade Katoličke akcije koji su mu poručili: „Došli smo susresti te na ovu prvu Nedjelju Božje riječi koju si želio da se ostvari kako bismo se svi mogli usredotočiti na veliku vrijednost koju Božja riječ predstavlja u našem svakodnevnom životu. Od ove godine pa na dalje, za nas će to biti susret koji ćemo radosno iščekivati.“

Preuzeto s www.vaticannews.va

Idi na vrh

Kako bi smo vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Korištenjem naše stranice, pristajete na upotrebu kolačića.