RiječPropovijediMOLITVA KRUNICE JE KAO KRUH!

Molitva krunice je kao kruh!

MOLITVA KRUNICE JE KAO KRUH!

Datum: 04.10.2021.

krunica_nova

Čini se da danas sve ide protiv duhovnosti, interiornosti, sabranosti i molitve jer nas "utrka života" tjera da živimo na površini tolikih zbivanja koje se više i ne trudimo pratiti. Sve što se danas oko nas događa, i brzinom kojom se događa, stvara od nas promatrače života, a sve manje sudionike, da ne kažem protagoniste, tog istog života. Izgleda da mnogi život samo odrađuju.

Situacija je mnogo teža i kriza je mnogo dublja nego što mi mislimo i vrednujemo. Ne varam se ako kažem da je u pitanju ne samo duhovnost, vjera – život s Bogom, nego sam čovjek, njegova ravnoteža sa samim sobom, sa svijetom, s drugima, s prirodom... Živjeti, Vjerovati, Ljubiti, Svjedočiti, baš u ovom i ovakvom svijetu, naše je veliko općeljudsko zvanje i poslanje!

Ako čovjek izgubi temeljne motive, vrlo brzo izgubi smisao života i djelovanja. Postaje kao trska koju vjetar ljulja, kao onaj koji je hodajući izgubio svoj smjer te su mu koraci postali uzaludni, besmisleni, promašeni. I što tada? Možda će nekima odgovor izgledati banalno, ali - vratite se Krunici, da, baš Molitvi Krunice. Onoj i onakvoj Molitvi Krunice koja je hranila i snažila na početku rađanja naše Domovine.

"Oče naš", "Zdravo Marijo" i "Slava Ocu", koje u sebi sadrže bit vjerskih istina i poruka, jesu ne samo Temeljne Molitve, nego Temelji! Da, vratite se tim Temeljima, toj jednostavnoj, iskrenoj i najuobičajenijoj Molitvi Krunice. Molite je Srcem a ne razumom, molite je kao da čujete glas nutrine, dubine, blizine i cjeline bića koje traži, koje se otvara, koje se predaje.

Krunica je Vjerovanje koje se pretvara u Molitvu, stoga je molite gdjegod i kadgod poželite. U ovoj "utrci života", u ovakvom košmaru ponuda i potražnje, izbirljivosti i zasićenja, dosade i praznine, frustracija i razočaranja, poniženja i prevara, cinizma i laži – Krunica uvijek ostaje jer...

... Molitva Krunice je kao Kruh, on nikada ne dojadi!

Idi na vrh

Kako bi smo vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Korištenjem naše stranice, pristajete na upotrebu kolačića.