ŽivotopisMedijiSudac: "Hercegovina je zemlja u kojoj su istinska vjera"

Sudac: "Hercegovina je zemlja u kojoj su istinska vjera"

Datum: 25.10.2010.

Vesna Leto – Prlić, vecernji.ba, objavljeno 24. 10. 2010.

"Nekada tako silno želim da sam u Hercegovini, nego u Zagrebu. Ovdje se jede kruh rađen majčinim rukama, istinska vjera odjekuje, ljubav, obitelj, duše s razumijevanjem i tu je naše Međugorje. To je moja Hercegovina. Istinski vam govorim kako će u ovim vremenima, u kojima se gubi čovjek, Hercegovina biti spašena i sretna zemlja," gromoglasno su u mostarskoj dvorani na Bijelom brijegu odlijegale riječi velečasnog Zlatka Sudca.

Knjiga prijateljstva

Atmosfera u dvorani na Bijelom brijegu u Mostaru, u kojoj je prikazan film "Prijateljstvo - nitima Božjim povezano - Priča o Ivanu Puljiću", redatelja Jakova Sedlara, film o dugogodišnjem prijateljstvu toga poznatoga glazbenika i velečasnog Zlatka Sudca bila je veličanstvena. Mostarcima je govorio redatelj Sedlar i Bosiljko Mišetić.

Osobito nadahnutim riječima o ljubavi i mržnji u današnjemu vremenu govorio je Sudac. Mostarci su zajedno molili, plakali i pjevali. "Koliko puta sam umirao. Izgubim dah. Treba biti uz svakoga čovjeka koji umire. Dati mu snage, govoriti o radostima u koje utanja. Svakodnevni sam svjedok tuđe muke, a i ja sam samo čovjek. Još gore mi je gledati majke kako pate, dok gledaju svoju bolesnu i umiruću djecu," teško mu je govoriti. No, konačno mora reći što je ljubav. "Nedavno mi je došla majka sa svojom kćerkicom. Majka uvenula u licu, samo joj oči traže nadu. Otkrijem djevojčicu, doista je teško bilo gledati a s nje se podigla cijela koža i dio tijela. Uzeo sam je s majčina naramka, molio da ova djevojčica više ne pati. Ne znam što mi je gore, gledati ovo malo stvorenje ili njezinu mamu. Sada je moja djevojčica anđelak, a mati je i dalje u svojoj boli. Kod mene dolaze majke čija su djeca narkomani, majke djeteta koji je ubio čovjeka… Vidite koliku bol majke nosi, a možete li misliti kakvu bol za svima nama nosi dragi Bog," velečasni Sudac nas poziva na ljubav i vjeru. I da se okrenemo od mržnje.

Nit obitelji

Vratio nas je ponovno u ljepotu Hercegovine. Sretan je kada se i sam uvjerio da su ovdje braća i obitelj jedno tijelo: "Ovdje je istinska ljubav. Amerikanci koji urade sve što požele i opet su nesretni, neka dođu na ovaj grumen."

Idi na vrh

Kako bi smo vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Korištenjem naše stranice, pristajete na upotrebu kolačića.