RiječPropovijediZAŽELI, ODLUČI, POLETI!

ZAŽELI, ODLUČI, POLETI!

Datum 16.05.2021.

ZAŽELI, ODLUČI, POLETI!

zazeli_odluci_poleti

Biti mlad znači biti otvoren, misliti mladenački, učiti do zadnjeg daha Života, upijati Život i nadasve - ništa ne definirati. Ne Život stavljati u kalupe, već mu dati Slobodu. Život bez Ljubavi je mrtav, a Ljubav se rađa jedino u Slobodi. Tko je to od nas do kraja upoznao Život i na Životu ostao? Mladost, ona sveprožimajuća Mladost Duha je silni trenutak velikodušnosti u vremenu. Izaći iz razdoblja tjelesne mladosti i ući dublje u Život, ne znači izgubiti Mladost.

Mladost se gubi kada se odustane od traženja Svetosti u Životu. Znati iskoristiti svoju dob na djelotvorno i plodonosno traženje Svetosti, znači izgrađivati svoju Mladost Duha. Znati se zapaliti za velike ideje, zaželjeti ih, odlučiti se za njih i poletjeti, nije posao za „starce", za umorne od života ili još bolje reći za mrtve u duši. Za našu Raspetu i Uskrslu Ljubav je svaka dob dobra, u svakom vremenskom razdoblju Života On zove, o trećoj, šestoj i devetoj uri. Uistinu, ponavljam ti, svaka dob je dobra za Njega; kakvo god bilo tvoje stanje, tvoja sadašnja situacija, tvoje zdravlje, tvoje okruženje, trebaš zaželjeti, odlučiti i poletjeti u Svetost.

Znamo dobro da Svetost nisu neke iznimne milosti sabranosti, niti mrtvljenja i nepodnošljive pokore. A nisu niti neko posebno nasljeđe samoće, daleko od svijeta i Života. Baš suprotno. Svetost se sastoji od lijepog i ljupkog ispunjenja vlastitih potreba, u radosnom i poniznom prihvaćanju Božje volje, u sjedinjenju s Njim u svakodnevnom radu, u onome znati spojiti Vjeru i Život u skladno i plodonosno jedinstvo kao i u mnogim drugim malim i običnim stvarima koje svako Srce prepoznaje i zna.

„Est via quae videtur..." – „Postoji put koji izgleda...". Put je jednostavan i jasan. Sve je rečeno, sve se zna, sve je na Križu posvjedočeno. Zaželi, odluči i poleti! Ostvari svoj napor i svoju borbu, ustraj s Ljubavlju i povjerenjem da bi ostao Mlad. Presveta Djevica, Kraljica Svih Svetih, ako je zamolimo za Svjetlo i zaštitu, bit će nam velika potpora, utjeha i snaga u našoj...

... Želji, Odluci i Letu.

Idi na vrh

Kako bi smo vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Korištenjem naše stranice, pristajete na upotrebu kolačića.