Dnevna poruka

Čisto Srce je izvor Snage.

DAJ NAM NOVO SRCE!

Što tražiš od nas, naša Raspeta i Uskrsla Ljubavi? Svakako ne u prvom redu obredne čine ili postupke koji ne zadiru u naš život. Ti tražiš naše Srce! Što vrijede naši postovi, naša milostinja i naše molitve bez predanja sebe samih? Zar mi nešto vrijedi činima očitovati svoje kajanje i svoju ljubav bez Srca i Ljubavi? Ne, nisu dovoljni vanjski čini pokore. Ne, nije dovoljno posipanje glave pepelom i naučeno ponavljati iz godine u godinu: "Spomeni se, čovječe, da si prah i u prah ćeš se pretvoriti." ili "Obrati se i vjeruj Evanđelju." Što mi vrijede svi religiozni i društveni "performansi" bez iskrenog vapaja za Jedinom Ljubavi, Jedinim Životom i Smislom, Jedinom Nadom, Radosti i Ispunjenjem?


Nastavite čitati

Papin twitter

Pesimizam i prigovaranje nisu kršćanski. Nismo stvoreni da budemo potišteni, nego da gledamo u nebo.

Ivan Puljić

Glazba je izvrstan odraz Vječne Melodije i Harmonije, koja je satkala sve i drži povezanim sve. Neka nas i na ovom mjestu povezuje i drži povezanima.

Bog Vas blagoslovio! 

Riznica Duha

Sv. Franjo Asiški: Evanđelje

Neprestano propovijedajte Evanđelje. Ako je potrebno, poslužite se i riječima.

Meditacije

Izgleda da se teško može živjeti u neprestanom veselju jer svaka protivna stvar doprinosi da se žalostimo, da klonemo duhom, da ugasi [...]

Svetac dana

 

February 2024
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
Sveti Hilarije je bio papa od 461. do 468. Rodom sa Sardinije, prije izbora za papu služio je kao rimski arhiđakon. Još za vladavine svojeg prethodnika Leona I. istakao se 449. osudom Drugog efeškog [...]
Datum :  Četvrtak, 29. Veljača 2024.

Video obrade

 
 
 
 
 
 
Idi na vrh

Kako bi smo vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Korištenjem naše stranice, pristajete na upotrebu kolačića.